Videnskaben bag øl

Tirsdag den 19. november kl. 18.45 handler det om øl.

Hos Carlsberg brygger de ikke kun øl – deres traditionsrige forskningslaboratorium har gennem årene udviklet viden og nye teknikker, som har forbedret produktionen af øl. Forskerne har desuden gjort flere store videnskabelige opdagelser.

Hør lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og laboratoriets brygmester, Erik Lund, fortælle om forædling af byg og humle og hvordan man dyrker dem bæredygtigt.

Du vil også høre om, hvordan spiring af byg kan give forskellige malttyper med forskellig smag. I Carlsberg Laboratorium arbejder de også på udviklingen af nye typer af gær, som ikke danner alkohol. Disse nye gærtyper kan bruges til produktion af alkoholfrit øl uden at skulle anvende forskellige efterbehandlinger, der kan påvirke smagen af øllet.

I foredraget vil du derudover få indsigt i den nyeste banebrydende teknologi inden for klimatolerante fødevarer.

Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper. Du smager dem én efter én, efterhånden som de gennemgås i foredraget.
NB. Dette foredrag varer en halv time længere end normalt.

Da der serveres smagsprøver, er prisen for dette foredrag 30 kr. Tilmelding sker via NemTilmeld, ramhuset.nemtilmeld.dk