Overløb og kloakker

Den 26. april kommer Luca Vezzaro og fortæller, hvorfor vi stadig sender spildevand ud i miljøet.

Normalt sikrer kloakken, at din kælder er tør, at fiskene i vandløbene er glade, og at du ikke bliver syg af at svømme i havnen. Men udledninger af spildevand har de senere år tit skabt overskrifter i medierne.

Det kommer lektor ved DTU Sustain, Luca Vezzaro og fortæller om. Det sker i forbindelse med ”Forskningens 7 døgn”, en landsdækkende videnskabsfestival, der skaber mødesteder mellem forskere og borgere.

Det er primært overløb, der er kommet i søgelyset, og hr. og fru Danmark er kommet til at undre sig: ”Hvordan kan det være, at vi i det 21. århundrede stadig sender urenset spildevand ud i miljøet?” og ”Hvorfor er problemet ikke løst endnu?” Det hele afhænger af en kompleks infrastruktur gemt under vores byer - kloakker. De skal sikre et sundt miljø til mennesker og et renere vandmiljø.

Systemet gemmer desuden svarene på, hvad der sker, når du skyller ud, til hvorfor vandet løber ud på gaden, når det regner for meget. I løbet af det sidste årti har ingeniørerne været i gang med at gøre det smartere, så din kælder forbliver tør, fiskene i vandløbene bliver gladere, og du kan tage en svømmetur i havnen uden at blive syg.

Foredragene under videnskabsfestivalen er gratis. Det kræver dog et vist deltagerantal. Derfor skal du kontakte Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. med besked om, hvor mange I kommer – senest den 24. april.

Foredraget blev optaget og kan ses her: https://youtube.com/live/gbf7W4UX14I