Vejby-Tibirke Selskabet

Den 22. september kl. 19 kommer Christian Friis og fortæller om Vejby-Tibirke Selskabet.

Vejby-Tibirke Selskabets formål er at bevare og styrke kendskabet til Vejby-Tibirke-egnens særpræg ved at indsamle kunst og litteratur skabt af kunstnere, som har boet eller virket på egnen.

Foreningen blev skabt i midten af 1960erne i den daværende Vejby-Tibirke kommune. På det tidspunkt frygtede områdets lokalbefolkning, at området ville blive opslugt og domineret af Helsinge by, når den nye storkommune, Helsinge kommune, blev skabt i 1970.

Frygten for at miste sit særpræg og egenart betød, at Vejby-Tibirke Selskabet i løbet af et år blev en forening med mere en 1100 medlemmer. Formålet bestod bl.a. i oprettelse af et hjemsted/museum og udgivelse af en årbog med lokalhistoriske og kulturhistoriske artikler. Foreningen arrangerer ture og kunstudstillinger; selskabet har en samling på ca. 400 kunstværker.

Tilmelding til foredraget kan ske ved at indbetale 30 kr. (50 kr. for ikke-medlemmer) via MobilePay 38006 eller overføre pengene til reg. 9570 kontonr. 11900151. Indbetalingen mærkes ”friis + dit navn”. Der kan også betales kontant ved indgangen, men for at vi kan vide, hvor mange vi bliver, skal du i så fald sende en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Tilmelding senest mandag den 20. september.

Foredraget blev også livestreamet. Du kan se det via dette link: https://www.youtube.com/watch?v=0UNvFUDOjaQ