Nyhedsbrev #18

RAMhuset og Corona
I RAMhuset er vi bevidste om, at faren for corona-smitte ikke er overstået. Men vi har taget de fornødne forholdsregler i forbindelse med afstand og hygiejne, ligesom vi minder gæsterne om at tage hensyn. I caféen har vi møbleret, så der er mindst en meter mellem vores siddende gæster. Og hvis deltagerantallet er større end caféen kan rumme, flytter vi til skolens kantine, hvor der er masser af plads. Vi vurderer derfor, at det er forsvarligt at fortsætte vores arrangementer i løbet af efteråret.

Fernisering
Tirsdag den 15. september kl. 19-21
Ole Sørensen skulle have udstillet den 14. maj, hvis ikke det havde været for coronakrisen. Det bliver i stedet den 15. september. Ole Sørensen, der har rundet de 90 år, vil fortælle om den kunstneriske udvikling, han har foretaget gennem de mange år. Som selvstændig keramiker har han bl.a. deltaget i udstillinger i Tyskland, Norge og Finland.
 
Han var med til at starte Kunsthåndværkerskolen i Kolding i 1967, var medstifter af Danske kunsthåndværkeres Sammenslutning, ligesom han har undervist i keramik, billedkunst og glas.
Som pensionist skiftede han kunstart til fordel for maleriet og meldte sig ind i Kunstværkstederne. Glæd jer til et bekendtskab med en utrolig alsidig kunstner.
 
Der er gratis adgang til ferniseringen, hvor der vil blive serveret en forfriskning.

David Buchmann
Torsdag den 17. september kl. 19-21
Nogle af jer så måske med, da DR viste TV-serien ”Vilde vidunderlige Danmark”. 5 programmer om Danmarks vilde dyr. Én af fotograferne bag serien hedder David Buchmann. David har gennem mange år været naturfotograf og er desuden ansat på Ramløse skole. Han vil berette om sit arbejde med serien, fortælle hvad det kræver for at få det rigtige billede "i kassen" og vise eksempler på billeder fra den smukke natur i vores nærområde.
 
Tilmelding kan ske ved at indbetale 30 kr. (50 kr. for ikke-medlemmer) via MobilePay 38006 eller overføre pengene til reg. 9570 kontonr. 11900151. Indbetalingen mærkes ”buchmann + dit navn”. Der kan også betales kontant ved indgangen, men for at vi kan vide, hvor mange vi bliver, skal du så sende en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Tilmelding senest tirsdag den 15. september.

Barn af grænselandet
Torsdag den 1. oktober kl. 19-21
Tidligere operativ chef i PET Hans Jørgen Bonnichsen skulle have afrundet markeringen af 100-året for genforeningen af Sønderjylland i foråret. Det måtte vi dengang aflyse på grund af sygdom. Nu er Bonnichsen frisk igen og vil - som barn af grænselandet og på baggrund af sin families ikke altid lige lykkelige historie - fortælle om, hvilken betydning det har, og hvilke konflikter der opstår ved at være en del af to kulturer.
 
Beretningen starter med nederlaget i 1864, hvor Danmark mistede Sønderjylland, der i 56 år blev en del af det stortyske rige. Det medførte, at 5000 unge sønderjyder mistede livet i Første Verdenskrig i en kamp, der ikke var deres – heriblandt Bonnichsens tre onkler. Lige så mange kom hjem invalideret og mærket på livstid.
 
Genforeningen i 1920 blev et lyspunkt, men 2. Verdenskrig og tiden, der fulgte, helede ikke det belastede naboskab. I 1955 blev der åbnet mulighed for en fredelig sameksistens ved en aftale mellem Bonn og København om beskyttelse af mindretallene nord og syd for grænsen mod sindelagskontrol og diskriminering.
 
Foredraget sker i samarbejde med Folkeuniversitetet og Genforeningen 2020. Det er en del af en forskerturné om genforeningen og er sponseret af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. Det er derfor gratis at deltage. Foredraget afvikles i skolens kantine, og på grund af den begrænsede plads i disse coronatider, er det nødvendigt at tilmelde sig via Gribskov Folkeuniversitet på https://gribskovfu.nemtilmeld.dk/ senest 30. september kl. 9.00.
 
Pilgrimsruten
Onsdag den 7. oktober kl. 19-21
Foredraget om pilgrimsruten skulle have været afviklet i foråret. Nu har den årlige vandring fundet sted, men vi har til gode at høre om baggrunden for pilgrimsruten - også kaldet Esrum-Tisvildevejen – som blev startet i 2017 på initiativ af Rigmor Westh Baagøe. Et initiativ som blev belønnet med Gribskov Kommunes miljøpris i 2018.
 
Det er en vandringsrute på mere end 80 km, som byder på en perlerække af natur- og kulturoplevelser i det nordsjællandske. Kom og hør Rigmor fortælle om idéen bag pilgrimsruten og rutens videre udvikling. Med til foredraget er også næstformanden i Foreningen Esrum-Tisvildevejen Gitte Christensen, som vil fortælle om de fremtidige forventninger.
 
Tilmelding kan ske ved at indbetale 30 kr. (50 kr. for ikke-medlemmer) via MobilePay 38006 eller overføre pengene til reg. 9570 kontonr. 11900151. Indbetalingen mærkes ”pilgrimsruten + dit navn”. Der kan også betales kontant ved indgangen, men for at vi kan vide, hvor mange vi bliver, skal du så sende en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Tilmelding senest mandag den 5. oktober.

Mit liv som indianer
Tirsdag den 20. oktober kl. 19-21
Hvordan lever man livet “rigtigt”? Nogle tænker, at livet er ét langt livsforløb fra fødsel til død. Andre mener, at livet “går i cirkler”, hvor årstiderne og naturen har en større indflydelse på dine livsvalg, end du selv tror.

Hør Peter Tillge fortælle om at omlægge sit liv fra karrieretandlæge til åndfuld tandlæge med indianer-spiritualitet som livslygte. Han vil fortælle om at sætte handlekraft bag længslen efter klarere mål i livet. Når vi ønsker og er klar til at lave den bevidste forandring i vores livsindstilling, kommer vi tættere på vores åndelige kerne og får større vitalitet, som Peter udtrykker det.

I praksis betyder det, at der på Peter Tillges tandlægeklinik gælder respektfuld kommunikation og ingen sårende sprogbrug uanset race, religion, køn eller titel. I løbet af arrangementet vil Peter gennemføre enkelte øvelser sammen med deltagerne.

Tilmelding kan ske ved at indbetale 30 kr. (50 kr. for ikke-medlemmer) via MobilePay 38006 eller overføre pengene til reg. 9570 kontonr. 11900151. Indbetalingen mærkes ”indianer + dit navn”. Der kan også betales kontant ved indgangen, men for at vi kan vide, hvor mange vi bliver, skal du så sende en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Tilmelding senest mandag den 18. oktober.

RAMhuset fylder 4 år AFLYST GRUNDET COVID-19
Lørdag den 31. oktober kl. 13-15
Endnu et år er gået, og RAMhuset runder 4 år. Traditionen tro holder vi åbent hus og serverer lidt vådt og tørt, samtidig med at der vil være underholdning. Husets foreninger vil holde åbent, så man kan studere deres aktiviteter.
 
Ram Band
Tirsdag den 3. november kl. 19-21
Vores husorkester er udvidet med en trommeslager og en fast keyboardspiller, så de nu tæller 5 mand høj. De har som mange andre holdt pause under corona-nedlukningen, men er nu i gang igen. Repertoiret til efterårets koncert kendes ikke i skrivende stund, men man kan roligt glæde sig til en musikalsk oplevelse fra det lokale blues/rockband.

Tilmelding kan ske ved at indbetale 30 kr. (50 kr. for ikke-medlemmer) via MobilePay 38006 eller overføre pengene til reg. 9570 kontonr. 11900151. Indbetalingen mærkes ”ramband+ dit navn”. Der kan også betales kontant ved indgangen, men for at vi kan vide, hvor mange vi bliver, skal du så sende en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Tilmelding senest mandag den 1. november.