Geniet fra Nellerød

Den 11. januar kl. 19 vil Lennart Weber fortælle om sin bog "Geniet fra Nellerød".

Bag titlen gemmer sig fortællingen om Jens Poul Andersen, også kendt som Nellerødmanden. Fra bogens forord har vi sakset følgende:

Allerede i fotografiets spæde barndom var Danmark godt med på den nye trend, blandt andet i kraft af dygtige iværksættere. Én af dem var snedker Jens Poul Andersen (1844-1935), der i 60 år havde sit lille værksted i landsbyen Nellerød. Jens Poul Andersen var en meget dygtig håndværker, der forstod at løse vanskelige opgaver.

Det var specielt hans produktion af håndlavede kameraer i Cuba mahogni, hans fine filmoptagere og filmfremvisere, der skabte dyb respekt omkring hans arbejde. Men kameraer var blot en lille del af det, som kom ud fra hans værksted. Han byggede violiner, han lavede barometer og lavede mere end 800 stk. værktøj i hånden. Rygterne om hans evner spredte sig overalt i Nordsjælland, og folk kom til Nellerød for at få repareret symaskiner, bornholmerure, dieselmotorer og meget andet.

På grund af COVID-19 restriktioner kan der desværre ikke være publikum til stede i RAMhuset. Arrangementet afvikles derfor udelukkende som livestream. Brug dette link: https://youtu.be/Xe_zQU3PRT8

Fik du ikke set foredraget, kan samme link bruges til at se det "on-demand".

Og hvis du vil købe Lennart Webers bog "Geniet fra Nellerød", så skriv til ham på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..